sâmbătă, 25 septembrie 2010

Scrisoare deschisa catre presedintele Consiliului Judetean Bacau , domnul Dragos Benea

                                                               Domnule presedinte ,

    Sunt unul dintre cele peste cinci mii de suflete ale comunei Zemes si va rog , din tot sufletul , sa va aplecati atentia si asupra problemei capitale a acestei comune : drumul judetean 117 .
    Stiu ca ati avut bunavointa de a rasfoi si petitia facuta in acest sens si de a formula un raspuns . Trecand peste modul zeflemist in care a fost formulat acest raspuns , va rog , inca o data , sa ne ajutati aproband suma necesara reabilitarii drumului .
    Nu transformati judetul Bacau in proprietate privata , alocand fondurile dupa bunul-plac al domniei voastre . Folositi-va mintea stralucita pe care o aveti ( conform  1 tv Bacau ati promovat 6 examene auto intr-o singura zi !) si ajutati-ne sa intram in normalitate. Ganditi-va , in primul rand , la copii !Viitorul tarii locuieste inclusiv in comuna Zemes . Ignorandu-l , va ignorati propriul viitor . Alocati fondurile si pentru acesti copii carora , in lipsa unui drum practicabil , le este refuzat dreptul la educatie .Seara , la adapostul vilei de 1 milion de euro , ganditi-va la ei .
    Daca ati reusit , folosindu-va mintea stralucita amintita undeva mai sus , sa faceti acest exercitiu de imaginatie , atunci sunteti pregatit pentru pasul al doilea .
     Imaginati-va  , in siguranta oferita de aceeasi vila de 1 milion de euro , ca locuiti in Bolatau ( sat al comunei Zemes ) si ca , la  "adapostul " unei case ce nu poate oferi nici macar caldura , sotia trebuie sa nasca . Disperat , luati telefonul asezat cu grija in tocul usii ( numai acolo are semnal , doar atunci cand nu sufla vantul ) si formati numarul pentru urgente ( va ajut tot eu :112 ) . Apropiati telefonul de ureche , si asteptati sa va raspunda cineva . Nicio surpriza : telefonul nu suna , catadicsind sa afiseze numai mesajul : " nicio retea " .
    Gatuit de ... emotie apasati clanta usii , iesiti in afara casei care nu valoreaza nici a suta parte dintr-un milion de euro si incercati sa gasiti semnalul mult dorit .
    Dupa mai bine de zece minute reusiti sa sunati la " urgente " de unde , dupa un oftat sters cauzat de locatia solicitarii , vi se raspunde ca ambulanta va sosi  " atunci cand va sosi " .
    Dupa 40 de minute ambulanta soseste si , abia dupa alte 40 , sotia ajunge la spital . Cam mult tinand cont de natura urgentei si de distanta care nu depaseste 20 km  , nu credeti ?
    Daca , efectuand acest ultim exercitiu de imaginatie , v-ati simtit inima pulsand ceva mai abitir , atunci inseamna ca politicul nu a reusit sa stearga in intregime sentimentele umane cu care v-ati nascut .
   In finalul acestei scrisori , cu moliciunea caracteristica acestei regiuni si cu permisiunea dumneavoastra , va mai scriu ca acesta nu este , nici pe departe , sfarsitul actiunilor de acest gen si ca , usor - usor , aceste demersuri se vor inteti pana cand vom reusi sa intram si noi in normalitate !


                                                                                Cu deosebit respect ,

                                                     unul din cei peste 5000 de locuitori ai comunei Zemes.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu