vineri, 13 mai 2011

Jandarmeria maharilor

       Totul a început odată cu decizia Petrom de a-şi  " trage " propriile studii geotehnice şi de a schimba datele tehnice ale zonei  evacuate , pe data de 08.12.2010 . Astfel , pentru că la Poliţia Municipiului Moineşti se află în lucru un dosar penal în cadrul căruia s-a început urmărirea penală împotriva societăţii , minţile luminate ale mamutului industrial s-au gândit că n-ar fi rău dacă , sub pretextul unei hotărâri a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă , din 08.12.2010 ( pe atunci nu exista niciun dosar în lucru ) , ar angaja o firmă care să facă nişte foraje „ geotehnice „ , vreo 80 la număr , la adâncimi ce pot ajunge şi la 20 m .
       Bineînţeles că aceste foraje vor modifica datele tehnice ale zonei , efectuându-se practic o „ depresurizare „ ( am citat chiar din spusele directorului firmei contractante) .
       Reprezentanţii familiilor evacuate şi-au dat seama de intenţiile inocente ale Petromului şi au cerut suspendarea acestor lucrări , până la finalizarea anchetei , inclusiv a expertizei efectuate în cadrul dosarului penal . „Normal „ că cererea le-a fost respinsă , motivându-se faptul că lucrările care se efectuează sunt de fapt nişte studii geotehnice care nu au impact asupra zonei . În plus , în acelaşi act ( este postat şi el ) se mai face referire şi la natura juridică a locului : loc public . Cu alte cuvinte , accesul nu poate fi îngrădit niciunei persoane .
        Toate bune şi frumoase până când au început lucrările , mai exact până pe data de 10.05.2011 . Astfel , în ziua respectivă angajaţii firmei contractante , s-au prezentat în curtea şcolii Ştefan cel Mare , corp A , însoţiţi de Jandarmerie şi au început sa facă ceea ce ştiau dânşii mai bine : să foreze !
        Reprezentanţii familiilor evacuate , în baza liberului acces la informaţie şi a locului public , au încercat să intre şi ei în curtea şcolii , izbindu-se însă de un refuz categoric din partea Jandarmeriei . Nimeni nu le-a putut oferi vreo explicaţie pentru interdicţia aplicată spaţiului public . „ Aşa am primit ordin ! „  Până la urmă a venit şi răspunsul mult aşteptat : „ Pentru că aşa vreau eu ! „ .Răspunsul acesta , împachetat cu multă grijă alături de câteva injurii grele adresate oamenilor , a fost dat de maiorul Mahu Octavian care nici măcar nu purta uniforma de serviciu . Mai mult , acesta a declarat că va face el cumva şi-i va lăsa pe muncitori să intre şi pe gospodăriile localnicilor , acestora din urma interzicându-li-se accesul şi acolo . Dacă nu ar fi purtat numele pe care-l poartă , l-am fi suspectat de talent literar , genul SF . Aşa însă îl suspectăm doar de o inteligenţă manelizată , pe sistemul turbo „ c-aşa vrea muşchii mei , mânca-ţi-aş ! „ .
      A doua zi , părţile implicate o iau de la capăt ... Cu o singură excepţie : fără tovarăşul Ma(nea)hu ! În locul lui a venit un superior care a făcut ca totul să intre pe făgaşul normal , permiţându-li-se localnicilor accesul în curtea şcolii , cu excepţia perimetrului securizat din jurul utilajului de forat . Oamenii s-au conformat şi ziua a trecut fără alte incidente .
     A treia zi ( 12.05.2011) s-a întors tovarăşu’ .... Bineînţeles că au reapărut şi problemele .
Vizibil deranjat de situaţia creată tot de el , cu două zile în urmă , le dă ordin jandarmilor sa interzică accesul , pe acelaşi sistem turbo , fără număr : „ să vadă fraierii cine-i şefu’ ! „ . Subliniem că imaginile postate sunt surprinse pe data de 12.05.2011 .
     La întrebările noastre legate de această hotărâre , maiorul nu a dat niciun răspuns dar , observând că totul este filmat , sare în maşina Petromului , şi pune la cale , cu reprezentantul societăţii , un plan de cosmetizare a situaţiei . Imediat , maşina Petromului pleacă după bandă reflectorizantă , şi el începe să răspundă întrebărilor noastre . Ceea ce a declarat maiorul este mai mult decât halucinant ... Veţi vedea imaginile şi vă veţi întreba dacă tovarăşul a fost vreodată supus unui control psihiatric . Nu vrem să fim maliţioşi ( :) ) dar motivele expuse de el sunt puerile , lipsite de logică şi pline de ... non-sens .
      Între timp apare şi angajatul Petrom cu banda reflectorizantă şi înconjoară cu ea aproape 1 ha de teren public . Asta doar aşa : pentru binele oamenilor ! Veţi vedea şi utilajul : prea mic pentru o suprafaţă atât de mare ... Nici dacă era vorba de o sondă de foraj , nu se ajungea la o asemenea suprafaţă securizată .
     În tot acest timp , oficialităţile locale au lipsit cu desăvârşire , fiind preocupate mai degrabă de recepţii , unde mai cade câte-un şpriţuleţ , câte-o mâncărică ... Excepţie a făcut directorul şcolii care , din proprie iniţiativă , a oprit masina şi s-a interesat , atât cât a putut el , de situaţia apărută .
     Lăsaţi stimabililor ... Până la anu’ mai e un pic ! Atunci să vă vedem cu găleţile cu făină , cu bidoanele cu ulei ....
     










P.S.: Nu am uitat de act ! Mai jos este postata pagina care ne intereseaza :

Scan 0001

  

6 comentarii: