duminică, 3 iulie 2011

S-au născut de ziua lor ...

       Timpul este relativ... Albert Einstein a demonstrat acest lucru. Suntem siguri că funcţionarii publici ai U.A.T. Zemeş au auzit (de citit nu poate fi vorba) de legea relativităţii şi şi-au adaptat programul de serviciu după aceasta. Altfel cum s-ar explica încuierea uşilor unei instituţii publice, pentru un bairam, cu cel puţin o oră mai devreme decât ar fi fost normal? Probabil că dorinţa de a experimenta relativitatea, pe banii contribuabililor, a făcut ca, în jurul orelor 15.00, din interiorul Primăriei, să nu se audă decât gălăgia produsă de funcţionarii chercheliţi care se căzneau, în jurul sticlelor cu bere, să se compătimească reciproc pentru munca asiduă depusă în folosul comunităţii.
          Dacă nu ştiaţi încă, edilul localităţii este într-un meritat concediu de odihnă (cel puţin aşa crede dânsul), atribuţiile sale fiind preluate de către cel supranumit „Ludovicel” ( pentru capacitatea supraomenească de a „aranja” totul în urma lui), respectiv viceprimarul Ciubotaru Emil. Nu spunem că asemenea activităţi bahice nu s-au organizat şi sub oblăduirea stimabilului primar, ci doar că, spre norocul său, au fost niţel mai subtile, uşile Primăriei nefiind încuiate, iar funcţionarii publici erau nevoiţi să răspundă solicitărilor plătitorilor de taxe şi impozite, indiferent de starea apăsătoare în care se găseau. E drept că nu era decât o mască aşezată cu mâini tremurânde pe faţa administraţiei publice zemeşene, dar parcă totuşi mai îndulcea usturimea sfidării.
            Genial ( pacat ca nu a fost inregistrat) a fost însă dialogul purtat în sediul U.A.T. Zemeş de localnicul care ne-a trimis imaginile, pe adresa de e-mail a blogului, cu unul dintre poliţiştii comunitari, aflat „la datorie”, lângă sticlele cu bere:
      Localnicul : „ - Ce naiba faceţi aici, cu uşile închise?”
      Poliţistul comunitar: „ – Ai grijă cum vorbeşti, pentru că eşti într-o instituţie publică!”
      Localnicul: „ – De asta mirosiţi toţi a băutură?”
      Poliţistul comunitar: „ - ......................................................” ( linişte deplină).
     
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu