vineri, 9 septembrie 2011

Pumn în gura României (Plus)



           După cum probabil bine ştiţi, dintr-o postare anterioară, în comuna Zemes  s-a înfiinţat un ONG  care şi-a propus să mai rezolve câte ceva din problemele localităţii Zemes ( legate de mediu, drepturile omului,protecţia animalelor etc.). Sediul social al acestei asociaţii este situat în incinta Clubului Zemes, care acum se află în administrarea Primăriei Zemeş. Toate bune şi frumoase, până acum.. Numai că, în aceeaşi clădire, îşi desfăşară activitatea şi Asociaţia Habitat Comanesti, care este  "în plin parteneriat” cu SC OMV Petrom SA. Ba mai mult,  se pare că asociaţia sponsorizată de Petrom este în plin parteneriat şi cu Primăria Zemes, clădirea Clubului Zemes fiindu-i concesionată pe cinci ani. Conducerea Asociaţiei România Plus şi-a stabilit sediul social în clădirea Clubului Zemes, pe baza unui contract de comodat aprobat de către aceeaşi primărie.
           Dacă iniţial, cei de la Habitat Comanesti nu au avut nimic împotriva acestui lucru, mai apoi, directorul executiv , d-l Gabriel Pascal, a ţinut morţiş să aplice un "mic şantaj” asociaţiei zemeşene, sugerându-le plastic membrilor ei să o lase mai moale cu poluarea din zonă, în speţă cea produsă de către onorabila companie Petrom, pentru că altfel îşi vor pierde sediul social. Cu alte cuvinte, stimabilul preşedinte de asociaţie, a condiţionat accesul membrilor Asociaţiei România Plus, în sediul din clădirea Clubului Zemes, de trecerea cu vederea a unor "chestii minore”(poluarea cu petrol, cei 31 de oameni evacuaţi încă din decembrie anul trecut, terenurile luate cu japca de la localnici etc.) .
          Cu toate acestea, departe de noi gândul de a-l blama pe d-l Pascal. Îl înţelegem: îşi apără şi dânsul, cu dinţii, bruma de avere încasată, în fiecare lună, de la compania mamă, SC OMV Petrom SA. Totuşi, pentru un om care, la apariţia microfoanelor şi a camerelor de luat vederi, se erijează în mare apărător al naturii, credem că domnia sa a cam dat cu băţul ( ca să nu spunem bâtă) în balta... cu petrol. :)
        Ruşinică, ruşiniiiică, ruşiiiniiiicccăăă , d-le Pascal !
     
       P.S. : Din partea membrilor Asociaţiei Habitat Comănesti, cu deosebită dragoste, pentru cel mai tare şef, fără număr, fără număr:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu