marți, 21 septembrie 2010

Romanica

   Au trecut mai bine de doi ani ani de la alegerile din 2008 . Suficient timp pentru respectarea cel putin a catorva din promisiunile facute atunci de dragii nostri candidati . Haideti sa revedem  doar cateva dintre promisiunile halucinante facute in 2008 de catre diversi politicieni
:
      " In Moldova pare sa fie inflatie de fantezii electorale, lansate, mai ales, de catre candidatii la primariile mici. Candidata partidului lui Becali, PNG-CD, pentru orasul Roznov, Mirandolina Vinca, le promite alegatorilor ca va construi un metrou intre satele Chintinici si Slobozia, cu sprijinul italienilor, daca va fi aleasa. Primarul PSD din Panciu, Ion Petre, se jura ca va construi o sosea suspendata care sa lege orasul sau de Magura Odobestilor, daca va fi reales, iar primarul PD-L din Campuri, Dumitru Vladescu, le promite oamenilor din comuna un complex balnear din banii sai personali, dotat cu gheizere termale si bazin de scufundari subacvatice. Nu doar candidatii de la tara, ci si cei din marile orase moldovenesti se intrec in propuneri ambitioase, a caror concretizare necesita mai mult decat un mandat. Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, incearca sa-i convinga pe vranceni sa-l voteze mizand pe doua proiecte suprarealiste: un helioport la Focsani si un canal Siret-Baragan. Candidatul PD-L la Primaria Focsani, Alin Tratculescu, promite, la randul sau, parade lunare gay pentru homosexualii din oras si prezervative pe gratis.
     Candidatul PNL pentru Primaria Iasi, Cristian Adomnitei, s-a lansat si el in cursa promisiunilor, transmitand electoratului ca va atrage un miliard de euro in patru ani de mandat. Insusi ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, colegul sau de partid, i-a ironizat visul, drept pentru care Adomnitei si-a castigat porecla de "Miliard". Propuneri greu realizabile au fluturat in fata alegatorilor si candidatii din alte regiuni ale tarii. Candidatul PRM la Primaria Bistrita, Mihai Belei, a promis Internet gratis pentru toti tinerii din oras, pe banii UE, precum si scutiri la plata apei potabile (pentru primii 10 metri cubi consumati de o familie), iar candidatul PER, Alexandru Toniuc, s-a angajat sa planteze atatia brazi in jurul orasului cate voturi primeste. In Tulcea, Trifon Belacurencu, candidatul PSD pentru presedintia Consiliului Judetean, le spune oamenilor ca va construi o sosea rapida Constanta-Delta Dunarii, care sa treaca prin interiorul poligonului militar de la Babadag. Atunci cand trupele americane se vor antrena in poligon, se vor institui restrictii de circulatie, sustine el.
      In coltul opus al tarii, candidatul PRM la Primaria Clujului, Gheorghe Funar, recidiveaza in lansarea propunerilor trasnite. Daca in mandatele anterioare Funar propunea constructia unui tunel pe sub Dealul Feleacului, care sa fluidizeze traficul rutier, acum el vrea sa asigure "apa ozonificata" pentru locuitori, buna pentru sanatate. Nici presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, nu se lasa mai prejos, el dorind sa devieze cursul Somesului pentru a prelungi pista aeroportului, chiar daca nu stie daca aeroportul va ramane sau nu pe actualul amplasament. si actualul primar de Targu Mures, Dorin Florea, le promite locuitorilor ca va acoperi cu placi de beton paraul Poclos si ca va amplasa deasupra placilor centre comerciale si noi locuri de parcare. In plus, el spune ca va aduce telegondole in oras, prin parteneriate public-private, daca va fi reales. La Arad, candidatul PSD la Primarie, Dorel Caprar, promite nici mai mult, nici mai putin de 20.000 de locuinte sociale pentru aradeni. Campionul promisiunilor in domeniul locativ este insa de departe actualul primar al Constantei, Radu Mazare, care promite ca va construi garsoniere de 15.000 de euro pentru constanteni. " ( sursa : Romania Libera ) .
     Cu siguranta , niciuna dintre aceste promisiuni nu a fost si nu va fi respectata . Ar trebui sa ne mai mire " esecele " anumitor lideri locali in a-si respecta promisiunile ? Nu ei sunt " vinoveti " pentru ceea ce ni se intampla acum ...Noi suntem singurii vinovati ...Avem posibilitatea sa-i sanctionam prin vot dar nu o facem . Asa ca haideti sa ne multumim cu ce n-avem , sa facem ciocul mic si sa speram la mai bine fara a face nimic in acest sens . Doar traim in Romanica si asta ... ne mangleste tot timpul !
   P.S. : acesta este un articol gen " bate saua ca sa priceapa ... calul " .  Suntem cu ochii pe tine ! :))

15 comentarii:

  1. DECE NU POSTATI SI PROMISIUNILE ELECTORAlE A PRIMARULUI DIN ZEMES?
    SI ,,ESECELE''SAU SUCCESURILE?

    RăspundețiȘtergere
  2. Impartasiti-ni-le si le vom posta !
    P.S. : Edilul exact prin asta se disculpa : nu a facut nicio promisiune electorala .

    RăspundețiȘtergere
  3. Lumea zice ca ar fi promis reabilitarea drumului judetean 117 . El zice ca nu a promis asa ceva si ca , in 2008 , a castigat fara sa-si faca campanie electorala .

    RăspundețiȘtergere
  4. din cate cunosc dj117 e administrat de csj bacau -dragos benea -psd ,daca a promis ca face drumul stiaca nu depinde de el;ori mintea ori......
    altceva ce a mai promis?

    RăspundețiȘtergere
  5. D-le/d-na " electorel scarbescu " nu stiu ce altceva a mai promis primarul pentru ca nu am facut parte din sleahta lui electorala . Daca stiti ca a mai promis ceva ... spuneti .Nu vreau sa-i iau apararea dar multe din nerealizarile puse in carca lui , sunt cauzate si de aparatul administrativ slabut ( asta ca sa fiu bland ) pe care-l " patroneaza ". Imi veti spune ca tot el este de vina . Asa este , poate ... Cred totusi ca este vorba de o lipsa de autoritate izvorata dintr-un profund complex de inferioritate cauzat de meseria pe care o avea inainte de a deveni edil .A nu se intelege ca meseria de asistent veterinar ar fi una mai putin onorabila ( dimpotriva as spune eu ) . Complexul a aparut din cauza comportamentului " lichelist " al unora dintre angajatii Primariei care priveau si privesc in continuare Primaria Zemes ca pe o mosie proprie . Sunt sigur ca sunteti la curent cu atitudinea acestora si vizavi de cetatenii comunei ( nimeni altii decat contribuabilii mosiei ).

    RăspundețiȘtergere
  6. mda...din cauza ca e veterinar ;daca era brutar ,era mai bine?
    ar trebui ,,infierati'' si cei la care faci referire din aparatul administrativ,nici consilierii nu ar trebui ocoliti.....cat despre membru marcant al unui partid ,am inteles ca e cam rebel....

    RăspundețiȘtergere
  7. Mda... e rebelul fara cauza . :) Cel putin deocamdata. Speram sa-l aducem pe linia de plutire ...

    RăspundețiȘtergere
  8. dupa cum il infierati,as spune mai degraba ca ,,sub linia de plutire.....Am citit si celelalte comentarii de pe euroavocatura si realitatea. net;acide rau....
    cred ca treaba cu gloria zemes e doar de imagine

    RăspundețiȘtergere
  9. Critica poate fi si constructiva . In ceea ce priveste " Gloria Zemes " pot doar sa recunosc faptul ca ideea mentinerii pe " linia de plutire " :) a unei echipe de fotbal intr-o divizie onorifica mi s-a parut destul de falimentara tinand cont de timpurile in care traim . Totusi , ideea de parteneriat mi-a atras atentia mai ales datorita locurilor de munca care ar putea sa apara de aici . Depre comentariile " acide rau " ce sa va spun ? Vom trai si vom vedea daca au avut rolul de a-l mentine sub sau peste linia de plutire pe acest " rebel fara cauza " :)
    P.S. : Afisand aceeasi aciditate , va recomand urmatorul link : http://dexonline.ro/definitie/înfiera/340129
    Daca tot manifestati o vizibila simpatie fata de ceea ce exprima acest cuvant , astept si alte comentarii de ale d-voastra cu sinonimele " infierate " mai sus . :)

    RăspundețiȘtergere
  10. bine,rectific:sunt jignitoare.In cazul ,,infieratului''era o metafora.Propun o intelegere: nu mai comentez la nici o postare;o sa ma rezum doar la citirea lor....

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu asta era scopul postarii anterioare . Pur si simplu mi s-a parut ca prea il victimizati pe edil folosindu-va de un cuvant prea dur pentru ceea ce , cred eu , vroiati , de fapt , sa exprimati . Asa ca ... postati comentariile d-voastra cu incredere dar tineti cont si de faptul ca acest blog nu a fost si nu va fi un pluton de executie cu misiunea sa-l " lichideze " pe primar . Cred ca s-a pastrat o obiectivitate mai mult decat onesta tinand cont de timpurile si coditiile in care traim .

    RăspundețiȘtergere
  12. Chiar nu aveti pentru ce ... Acesta nu este un blog intretinut din bani publici ... Asa ca multumiti-i edilului pentru alte lucruri ( asta daca aveti pentru ce ... ) .

    RăspundețiȘtergere