vineri, 17 iunie 2011

Primăria ne vrea proşti ...



      Am revenit ... Nu c-am fi fost plecaţi prea departe ! :)
     Am revenit tocmai la ţanc pentru a participa la şedinţa de consiliu , din data de 15.06.2011, desfăşurată , cu mult aplomb, în sediul U.A.T. Zemeş . Mai bine n-am fi participat, pentru că am plecat de acolo cu un năpraznic sentiment de neputinţă. Antoine de Saint- Exupery, creatorul "micului prinţ", spunea că cea mai mare teamă a lui era "să nu dea în mintea oamenilor mari". Câtă dreptate avea...
      Întreaga şedinţă a părut desprinsă dintr-o schiţă caraligiastică , punctul culminant al ei fiind reprezentat (din punctul nostru de vedere) de refuzul  acordării a 3000 Ron în vederea achiziţionării de cărţi pentru premierea elevilor zemeşeni. Motivele invocate au fost destule şi bine ascunse după termeni contabiliceşti, dar lipsite de logică pentru elevii care nu purtau decât vina  de a-şi fi tocit coatele, un an de zile, pe băncile şcolilor pentru a nu ajunge şi ei funcţionari publici de "nota şase" .
      Mulţi dintre aceşti copii premianţi aşteptau sfârşitul de an şcolar tocmai pentru a intra în posesia acestor cărţi care i-ar mai fi făcut să uite de sărăcia lucie în care trăiesc. Dar s-a gândit oare, cineva din administraţia locală, la acest lucru? Bineînţeeelleess că  NU! Pentru ei , o recalculare bugetară făcută "numai" pentru ca acele cărţi să ajungă în mâinile copiilor , luminându-le astfel feţele , ar fi fost o inepţie. Păi, de unde să cunoască ei valoarea educativă şi sentimentală a unei cărţi dacă majoritatea dintre ei nu are niciuna acasă?
Culmea "titişorismului" a fost atinsă atunci când pentru un "om de-al lor" s-a aprobat o recalculare bugetară numai bună pentru a-i ostoi acestuia teama de sărăcire subită. Bineînţeles că suma era incomparabil mai mare decât cea necesară achiziţionării cărţilor. Da, dar EL era "om de-al lor", iar copiii nu sunt decât viitorul comunei, aşa că mai dă-i în prozaicul lor! Ce, parcă ei, de când au apărut pe lume, au citit vreo carte? Şi uite unde-au ajuns : conduc destinul unei comune!
     Ca în schiţele stimabilului Caragiale, persoana care s-a opus cel mai puternic iniţiativei a fost chiar o "doamnă" contabil , a cărei mamă a predat multor generaţii de elevi obiectul geografie, cu un tact pedagogic strălucitor. Să mai spuneţi că aşchia nu sare departe de trunchi! :)
     În continuare, vă prezentăm în exclusivitate absolută :), imagini de la această sedinţă de consiliu :

                                      

     P.S.:  Să nu credeţi că aceste lucruri se petrec aşa, întâmplător! Ştim că la mijloc e vorba, de fapt, de un "război" tacit între stimabilul localităţii şi directorul şcolilor. Dar... de aici şi până la a face nişte copii inocenţi să sufere , e cale lungă ! Să vă fie ruşine ,semianalfabeţilor!

5 comentarii:

  1. :( pentru prima parte
    iar pentru poze :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Oare şi la d-voastră e tot aşa : la conducere sunt numai oameni "niţeluş" cam proşti?

    RăspundețiȘtergere
  3. O intrebare cam dificila! Nu stiu ce sa zic!!! Ce pot spune ca mi se pare mie ca isi cam vad de interesele lor nu si de ale noastre. Vor sa faca numai cum vor ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu e nici un razboi intre ,,stimabil'' director.Din cate stiu , si-a dat acordul la NUMIREA lui pe post.Ce nu se spune, e ca, bani in bugetul scolii sunt si pentru carti, diplome,si tot ce mai trebuie. Acest consiliu local are in componenta sa un cadru didactic care face parte si din consiliul de administratie al scolii, alaturi de alt,,mare ''consilier local si fac parte din comisia de cultura(nu agricola)si invatamant.Cereti-le raportul de activitate si o sa intelegeti ....(sper)

    RăspundețiȘtergere
  5. In privinta acordului pentru numirea pe post, va amintim ca aceleasi "acorduri" le-au avut si viceprimarii din cele doua mandate ale stimabilului si...
    Cat despre raportul de activitate pe care ne indrumati cu multa obiectivitate sa-l cerem, credem ca era de datoria celor platiti din bani publici sa faca acest lucru. Deasemenea nu credem ca , din cauza incompetentei administrative manifestate de ambele parti, ar trebui sa sufere copiii. "Speram" si noi ca o sa intelegeti. :)

    RăspundețiȘtergere