vineri, 8 iulie 2011

Si cu ei cum rămâne?



   Au trecut şapte luni de la evacuarea  a nouă familii... Între timp, autorităţile au mimat căutarea unei soluţii, sprijinindu-şi cizmele de grumazurile celor 31 de persoane evacuate şi cotrobăind prin frigidere după sticlele cu bere. Unde mai pui că, parte dintre funcţionarii publici locali, strâmbă din nas atunci când vreunul dintre „sinistraţi” îndrăzneşte să treacă pragul Primăriei cerându-le ajutorul, ca şi cum ei ar fi puşi acolo de Dumnezeu. 
         De acest lucru se plâng, în fiecare zi, din ce în ce mai mulţi plătitori de taxe şi impozite, care s-au săturat să fie trataţi , în cel mai bun caz, cu indiferenţă de cei care sunt plătiţi, din bani publici, nu să bea şi să „behăie” bancuri vulgare ci să-i ajute... Mai are rost să vă mai amintim, stimaţi funcţionari publici ai U.A.T. Zemeş, că sunt printre voi oameni persoane care nu au dat niciun examen pentru ocuparea posturilor călduţe?               
         Primăria Zemeş este plină de referenţi, ingineri, inspectori ş.am.d., mai mult sau mai puţin închipuiţi, care ar trebui, printre multe alte lucruri, să întocmească proiecte prin care să atragă fonduri europene. Realitatea însă o ştim cu toţii: jumătate dintre ei abia dacă ştie sa pornească un p.c., un sfert ştie să-l pornească dar numai pentru a juca poker sau solitaire online, iar restul trebuie să-i suplinească pe primii.   
        Revenind la amărăciunea familiilor evacuate, se pare că expertizele, efectuate pentru identificarea vinovaţilor, ar „arăta cu degetul” spre firma care administrează zăcământul petrolier ( S.C.OMV- Petrom S.A.)  şi ... autorităţile locale. Aceste lucruri se ştiau de mult, expertizele confirmându-le doar. Nu putem să nu ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă, Doamne fereşte!, explozia ar fi avut loc în şcoală. Probabil că n-ar mai fi fost picior de omv-ist sau de funcţionar public, în localitatea Zemeş! Aşa, cu „doar” nouă familii afectate, ambele instituţii îşi permit să se joace, pasându-le între ele cu seninătate şi superioritate,atitudini  izvorâte din sistemul nefuncţional în care ne zbatem, de mai bine de 20 de ani. 
        

2 comentarii:

  1. Ar fi bine daca ai nominaliza functionarii din primarie care beau sau care au ocupat functiile fara a da examen, ca sa stim si noi cu cine avem de-a face. Daca nu stii sau nu ai date exacte, nu mai arunca cu noroi in toata lumea, ca sa-ti arati frustrarile sau incompetenta. Apropo, mai mergi la scoala sa mai inveti acorduri gramaticale !!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil că opt din zece bloggeri ar fi şters comentariul d-voastră pentru simplul fapt că iese cu mult din limitele bunului-simţ, dar noi, fiindcă suntem frustraţi şi plini de „agramaticalităţi”, n-o facem. Drept urmare, stimată funcţionară, noi ne încăpăţânăm să vă răspundem, pe rând, la toate nelămuririle pe care mimaţi că le aveţi. Astfel, în privinţa numelor funcţionarilor publici care au participat la respectiva petrecere, credem că d-voastră, ca participantă directă, ştiţi că nu a existat funcţionar public din cadrul U.A.T. Zemeş care să o fi neglijat. Legat de numele funcţionarilor publici care şi-au ocupat posturile fără a susţine examene, vă sugerăm să urmăriţi cu aceeaşi atenţie, ca până acum, blogul nostru şi-i veţi identifica. Să nu păreţi prea surprinsă! Cât despre „dezacoardele” gramaticale, ne cerem scuze dacă, purtaţi de valurile postării, am lăsat să se strecoare şi aceste mici greşeli gramaticale.
    Vă mulţumim pentru înţelegere! :)

    RăspundețiȘtergere