luni, 22 august 2011

Povestea stâlpului ( Povestea porcilor)

         A fost odată ca niciodată ... un stâlp. Aşa ar putea începe povestirea noastră. Stâlpul cu pricina aparţine societăţii E-ON Energie, dar este situat pe proprietatea d-lui Mihai Rotilă. Bineînţeles că situaţia nu este singulară, cazuri asemănătoare fiind semnalate de zeci de localnici. Interesant este însă răspunsul primit de la societatea de energie, ca urmare a cererii sale de mutare a stâlpului. Astfel, E-ON Energie, îl sfătuieşte pe localnic să plătească un expert care să întocmească un raport tehnic cu privire la această mutare.
Mai mult, în acelaşi răspuns, se precizează că cel care va plăti costurile operaţiunii va fi tot proprietarul. Cu alte cuvinte: şi f...recat şi cu banii luaţi! :) Pardon de expresie!
         Şi toate acestea pentru că, sâc!, stâlpul este „ de interes public” şi pentru că, astfel, suprafaţa de teren pe care este ridicat devine ... spaţiu public! Culmea paradoxului este reprezentată de faptul că E-on Energie percepe taxe firmei de cablu din localitate, precum şi Romtelecomului, pentru cablurile susţinute de stâlpul cu pricina. Adică, carevasăzică, când vine vorba de buzunarele companiei, stâlpul şi terenul nu mai sunt „de interes public”. 

        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu