vineri, 10 decembrie 2010

Se luptă pentru viaţă

      Deşi Petrom se încăpăţânează să-şi decline răspunderea pentru tragedia de alaltăieri dimineaţă , cei implicaţi ştiu că această companie poartă responsabilitatea dezastrului . Cu toate declaraţiile lor pentru presă , cu toate presiunile făcute asupra oamenilor , ceeea ce se ştie sigur este că această companie - mamut , cu puţina grijă pentru locuitorii acestei comune , ar fi putut preveni explozia .
      În urma acesteia , unul dintre fraţi se află internat , în stare foarte gravă , la Spitalul pentru Urgenţe Iaşi - secţia arsuri . Repet , pentru cei care au declarat că victimele exploziei ar fi în afara oricărui pericol , că starea celui mai mic dintre fraţi este foarte gravă . În cadrul discuţiilor purtate ieri de autorităţile locale  cu prefectul de Bacău s-a vorbit despre orice ( pagube materiale , pungi de gaz , exploatare etc. ) numai despre el nu s-a pomenit mai nimic ( prefectul fiind doar asigurat că este în afara oricărui pericol ) . Deasemenea , nimeni de la Petrom nu a catadicsit să dea baremi un telefon la Iaşi pentru a se interesa de soarta lui . La ce bun ? Ce profit le-ar aduce interesul pentru sănătatea lui ? Prin  tot ce-au făcut , până acum , inclusiv în comuna Zemeş , au urmărit doar un singur lucru : profitul . 
      Oricum , după ce se va termina totul cu bine ( sper din tot sufletul ) , voi scrie mai multe despre doctori , despre poliţie , pompieri , jandarmerie etc. Asta doar aşa ca să se vadă nivelul de incompetenţă al celor plătiţi din bani publici .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu