miercuri, 9 martie 2011

Disperare ...

      Aşa cum am promis , am revenit cu imagini de la demersul disperat al celor şase familii , evacuate acum trei luni de zile . Sătule de atâtea promisiuni în van , acestea au hotărât să se întoarcă la gospodăriile lor . Astfel , sâmbătă 05.03.2011 , circa 30 de oameni au rupt sigiliile puse , în zeflemea , de reprezentanţii I.S.U , şi au intrat în casele lor , încercând să tragă un semnal de alarmă asupra situaţiei disperate în care se află . Presa a fost şi ea prezentă , acest lucru subliniind , încă o dată , gravitatea situaţiei apărute după 08.12.2010 .
     Nu a lipsit nici stimabilul localităţii , care , printre blitzuri şi microfoane , a ridicat neputincios din umeri la întrebările oamenilor privind durata evacuării precum şi la soluţiile care sunt sublime dar ... lipsesc cu desăvârşire.    
     Plin de bărbăţie a fost prefectul de Bacău care a strălucit printr-un remarcabil chiul , lăsând în seama Jandarmeriei atribuţiile sale de serviciu . Să ne mai mirăm ? Nu mai avem putere ...
    Poate că vă veţi întreba de ce am aşteptat până acum să postăm aceste imagini . Păi ... am aşteptat şi vizita d-lui prefect ! Acesta a catadicsit să apară marţi , 08.03.2011 , deşi oamenii stabiliseră ca dată de întâlnire ziua de miercuri . Adică , carevasăzică , nu numai că nu s-a deranjat mititeluţul de el să vină sâmbătă , dar le-a mai şi dat cu flit oamenilor , stabilind , de unul singur , o altă zi pentru şedinţa cu ei . 
     În fine , acesta a apărut ,  în jeepul lui de serviciu , undeva în jurul orelor 11.00 . A venit însoţit de îngerul lui păzitor Dumitru Nadă ( responsabilul cu situaţiile de urgenţă , din cadrul Prefecturii şi cu peştele în cadrul Pieţei Centrale) , de Gheorghe Hură ( inspector guvernamental ) şi de generalul Mihai Simionescu - inspector I.S.U. Bacău .
     Discuţiile au fost purtate pe un ton civilizat , oamenii neezitând totuşi să-i amintească prefectului de declaraţiile sale total halucinante , conform cărora , la baza situaţiei din Zemeş , stau cauze naturale . Pus faţă-n faţă cu " reacţiunea " , acesta şi-a recunoscut greşeala , punând-o pe seama lipsei de informare . Siguuur că da ! Şi marmota învelea ciocolata ! :)) Oricum , concluzia a fost clară : nicio familie nu acceptă oferta mărinimoasă a Prefecturii ( locuinţe de cca 60 metri pătraţi ) . S-a hotărât ca , în termen de maxim 12 zile , prefectul să-şi poarte jeepul din dotare  la Bucureşti pentru a discuta şi cu Mariana Gheorghe (manager general Petrom ) .
    Până una-alta , iată imaginile disperării :

ispe

     P.S. : Chiar nu am uitat : vă cerem demisia , d-le Prefect !
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu