luni, 14 martie 2011

Hrebe la Zemeş !

     În plin avânt muncitoresc , sâmbătă , 12.03.2011 , s-au desfăşurat , la Zemeş , alegerile interne din cadrul organizaţiei PSD din localitate . Nu au lipsit fustele , cămăşile şi cravatele roşii , semn că se apropia , probabil , vreun meci al echipei Dinamo Bucureşti .
    Surpriza a reprezentat-o apariţia " sforarului " politichiei românesti : tovarăşul domnul Viiiiooorreeelll Hrrreebbbeennnciiuuucc ! Însoţit de copilul răsfăţat al Consiliului Judeţean ( Goe Dragoş Benea ) acesta şi-a început discursul energic , oferindu-le , spre digerat , celor prezenţi câteva fraze proaspete , abia scoase din malaxorul populismului PSD -ist : " România e mai izolată ca-n perioada lui Ceauşescu " , " Băsescu are un guvern de marionete " , " Băsescu rezistă la putere prin şantaj ordinar " etc. A nu se înţelege că nu suntem de acord cu ele , dar rostite de Hrebe ele-şi pierd autenticitatea şi trimit inevitabil spre teritoriul populismului mioritic . Cu toate acestea , Viorel Hrebenciuc a fost , este şi va fi unul dintre cei mai influenţi oameni politici din România . Are o inteligenţă politică egalată poate doar de cea a " marinerului " . Folosind cuvinte pe înţelesul tuturor , acesta a creionat , foarte pragmatic dealtfel , situaţia partidului în momentul de faţă . 
     Astfel PSD -ul a intrat în alianţă cu PNL-ul  pentru a " accesa "guvernarea . USL -ul are , potrivit spuselor sale , circa 60 % în sondajele actuale . În privinţa moţiunii de cenzură , din această săptămână , Hrebenciuc a declarat că ea nu va trece din cauza " fripturiştilor " plecaţi din rândurile PSD - ului , dar că , în a doua jumătate a lunii mai , va fi depusă o nouă moţiune cu mai multe şanse de reuşită .
     În ceea ce priveşte judeţul Bacău , deputatul PSD  a ţinut să amintească tuturor celor prezenţi că , în ultimii 20 de ani , alegerile au fost câştigate de social - democraţi . De asemenea , a precizat că numărul membrilor PSD din judeţ a ajuns la circa 16000 , stabilindu-se ca obiectiv atingerea cifrei de 40 000 de membri .
    Referitor la Zemeş , acesta a lăudat organizaţia PSD-istă din localitate ( ea numără 200 de membri ) spunând că este una dintre cele mai bine organizate din judeţ . 
    După acest discurs şoimăresc s-a trecut la dezbaterea unor probleme arzătoare ale comunei , incepându-se cu situaţia care a dus la evacuarea celor şase familii . Deputatul a promis că va vorbi şi el cu reprezentanţii OMV- Petrom pentru a se ajunge la o înţelegere . Nu trebuie uitat faptul că , în anul 1992 ( anul alunecărilor de teren ),  d-l Hrebenciuc era prefect de Bacău . Cu siguranţă că el deţine multe informaţii legate de situaţia sondelor nivelate cu buldozerul în acel an . 
    Bineînţeles că s-a dezbătut  şi situaţia drumului din localitate , d-l Goe spunând că reabilitarea acestuia ar costa vreo 300 de miliarde lei vechi , în timp ce Consilul Judeţean abia dacă primeşte anual 70 de miliarde de lei pentru reabilitarea tuturor drumurilor din judeţ . În aceste condiţii , Zemeşul pare condamnat la izolare .
Soluţia salvatoare a apărut tot de la d-l Hrebe : votaţi primarul propus de PSD şi veţi avea drum ! Adică , carevasăzică , problema nu ar reprezenta-o  neapărat banii ci coloratura politică a primarului . Contactat telefonic , primarul comunei ( membru marcant al PDL -ului ) , a declarat că , de fapt , suma necesară reabilitării drumului ar fi de circa 150 de miliarde lei vechi , restul de până la 300 ( suma vehiculată de Dragoş Benea ) reprezentând probabil diferite comisioane . 
     În fine ... suntem prea mici pentru jocuri atât de mari . Cu siguranţă că localitatea Zemeş va rămâne , în continuare , cu gropile şi cu evacuaţii ei , în timp ce " guzganii " îşi vor vedea liniştiţi de afacerile lor .
     P.S. : Subliniem că acest blog este apartidic , această postare nedorindu-se a fi decât o relatare succintă , pe alocuri pamfletistă , a unor discuţii purtate de oameni politici influenţi pe marginea unor subiecte cruciale pentru Zemeş .
     
     
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu