vineri, 18 martie 2011

Turul disperării

     Astăzi , câţiva reprezentanţi ai familiilor evacuate , în frunte cu stimabilul localităţii , au mai efectuat  un tur al disperării , având câteva întrevederi cu persoane influente din politica băcăuană şi nu numai . Astfel , startul turului s-a dat din biroul proaspătului uns ca preşedinte al organizaţiei PDL - Bacău , domnul Gabriel Berca . Acesta i-a sfătuit pe oameni să întocmească un memoriu care ar urma să fie depus de el la Parlamentul României . Îmbujoraţi de aerul tare al promisiunilor pdl-iste , aceştia au plecat înspre Primăria Bacăului unde s-au întâlnit cu Romeo Stavarache care , în spiritul aceluiaşi aer tare , pomenit mai sus , a cerut şi el un memoriu pe care să-l depună pe linie de partid .

     Până aici , toate bune şi frumoase . Problema de-abia de-aici începe . Astfel , ultimul popas a fost făcut la ... aţi ghicit : Prefectura Bacăului . Domnul prefect geolog lipsea cu desăvârşire , oamenii fiind îndrumaţi spre poetul Prefecturii , domnul Nadă Dumitru care , printre tarabele pescăriei din Piaţa Centrală , îşi mai face timp şi pentru administrarea etnobotanică a situaţiilor de urgenţă . De fapt , ce căutau cetăţenii la Prefectură ? Păi , aşa cum bine ne-au amintit ei , termenul dat de d-l prefect ( 10 zile ) , consemnat dealtfel şi în procesul verbal al şedinţei de pe 08.03.2011 , expira astăzi 18.03.2011 . Aşa că ei , la fel ca moş Ion Roată , au încercat să obţină un răspuns de la d-l Scripăţ . Nu au păţit ce a păţit moşul ( nu au fost scuipaţi de nimeni ) dar nici departe nu au fost . 
     Rămăsesem la d-l Nadă ( nume predestinat :) . Acesta a primit reprezentanţii familiilor evacuate , neascunzându-şi , câtuşi de puţin , simpatia pentru Petrom , spunând că această societate " a creat  locuri de muncă în zonă , oferind salarii foarte bune ". A continuat , subliniind faptul că localitatea Zemeş este norocoasă din acest punct de vedere ( apropo : acelaşi noroc i-l dorim şi lui ) , alte localităţi tânjind după acest statut . În acele momente , oamenii căutau instinctiv locurile în care poetul de cartier  ar fi putut ţine substanţele sau pastilele care l-ar fi putut aduce în postura de a face astfel de declaraţii . Deasemenea , d-l Nadă s-a arătat deosebit de iritat de reacţia oamenilor care , dupa părerea lui , au făcut o foarte mare greşeală refuzând oferta generoasă a prefectului ( 60 metri pătraţi ) . Apoi , folosindu-se foarte abil de limba de lemn din dotare , a plescăit cu ea dosul prefectului , amintind oamenilor de eforturile supraomeneşti pe care le-a făcut acesta pentru soluţionarea situaţiei : " D-l prefect a făcut lobby pentru d-voastră , depăşindu-şi uneori atribuţiile ! " .  Mdaaaaaa... Am remarcat cu toţii lucrul ăsta , declaraţiile prefectului geolog fiind , de acum , de notorietate . 
     Colac peste pupăză , atunci când i s-a amintit de termenul de 10 zile , acesta i-a acuzat pe oameni de agresivitate , neînţelegând poticnirea în termene : " c-o fi fost vorba de 10 zile sau de 20 , ce mai contează ? Cred că aveţi o atitudine agresivă cu care nu veţi rezolva multe lucruri . " Ironia acestor declaraţii semidocte a fost amplificată de afişul pe care-l avea în spatele său poetul nepereche : " Legea trebuie respectată ! " . 
    Vă amintim că aceste declaraţii " neoficiale " erau făcute în biroul său din cadrul Prefecturii , din postura de responsabil cu situaţiile de urgenţă , funcţie plătită , cu bani grei , inclusiv de amărâţii acuzaţi de agresivitate .
    Probail că asta merităm , noi românii : şmecheri de mahala care , la adăpostul unor funcţii călduţe , plătite din bani publici , se erijează în mari apărători ai cetăţenilor contribuabili , înfundându-i de fapt până peste cap !
     Într-un final , oamenii sătuli de aberaţiile d-lui Nadă , s-au despărţit de acesta recomandându-i , foarte călduros , să se aplece ( fără nicio aluzie vis a vis de poziţia lui faţă de Petrom ) asupra gărgăunilor literari pe care acesta susţine că-i are şi să lase liber postul pe care-l ocupă în cadrul Prefecturii . Doamne-ajută ! :)
    P.S. : se pare că d-l prefect a luat act de prezenţa oamenilor în Prefectură , anunţându-l pe edilul comunei Zemeş că miercuri va avea loc , la Bacău sau la Moineşti ,  o şedinţă , cu uşile închise ( cum se putea altfel ? ) , la care vor participa reprezentanţi ai Petromului , preşedintele Consiliului Judeţean , prefectul şi stimabilul localităţii . Vă promitem că vom reveni cu informaţii ( dacă le vom avea ) . :)
    P.P.S. : Din partea noastră , cu deosebit respect , pentru poetul nepereche al Prefecturii :


Spitalul De Urgenţă -Lasă  - ne!!!!
 
 Asculta  mai multe  audio   diverse
     
    
  
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu