marți, 2 noiembrie 2010

Miting Zemes - concluzii

        Asa cum probabil deja stiti , sambata a avut loc un miting de protest pentru reabilitarea  drumului judetean 117 . Toate bune si ... logice pana acum . Prezenta a fost bunicica tinand cont de faptul ca de acest miting se vorbea aproape numai in satul Bolatau , in celelalte sate fiind liniste ( mai nimeni nestiind mai nimic ) . In fine ... nu mai
 conteaza cine si cum l-a organizat . Haideti sa analizam ce s-a intamplat . S-au trimis " invitatii " mai multor ziare si televiziuni locale ( si nu numai ) precum si presedintelui Consililului Judetean Bacau , domnul Dragos Benea . Au venit si confirmarile de prezenta : unanimitate . Pentru cateva ore Zemes-ul ar fi trebuit sa devina buricul judetului Bacau . Dar iata ca a venit si momentul adevarului ... Se apropie ora 09 A.M. ... Locuitorii se aduna unul cate unul ... Numarul lor creste , la fel si galagia . Toti , in frunte cu edilul , asteapta sosirea presedintelui consiliului . Fara el , actiunea si-ar pierde mult din putere .
       Jandarmii isi ocupa pozitiile , se asteapta startul mitingului ... Sosesc si ziaristii , putintei in raport cu confirmarile din zilele precedente . Nu-i nimic , isi spun oamenii , important este sa vina Benea !  Isi face aparitia si subprefectul Bacaului , domnul Dascalu Gelu ( membru PD-L - veti intelege mai tarziu de ce amintesc coloratura lui politica ) . Acesta se scuza de la bun inceput prin faptul ca este subprefect abia de 3 saptamani si nu cunoaste situatia drumului . Oamenii devin agitati . De ce a mai venit , daca nu stie nimic de drum ? - se intreaba acestia . Sa vina Benea ! Cu chiu cu vai , acesta raspunde la telefon spunand ca este ocupat cu alte treburi , vizita de la Zemes cerand o amanare . Bineinteles ca atunci oamenii rabufnesc , agatandu-si angoasele de primarul lor - membru PD-L . Acesta incearca sa-i calmeze : nu este vina lui ca Benea nu aloca fondurile necesare reabilitarii drumului . Deodata , oamenii isi amintesc de campania electorala din 2008 in care Dragos Benea , aflat in treacat electoral prin Zemes , le-a spus ca drumul va fi facut numai daca , la conducerea primariei , va fi ales candidatul PSD , respectiv d-l Dudau Costel .
       Usor - usor incep sa se auda voci care-i sugereaza primarului ca ar trebui sa treaca la PSD daca altfel nu se rezolva nimic . Chiar daca nu stiau mai nimic de noul subprefect , intuitia le spunea ca acesta nu-i poate ajuta cu nimic . De fapt ce se stie despre acest Gelu al politichiei bacauane ? Se stie ca a fost propus si sustinut de d-l Vasile Gherasim ( deputat PD-L ) pentru ocuparea functiei de subprefect . Se mai stie ca este nascut in Moinesti si ca a ajutat destul de mult acest municipiu . La aceste lucruri adaugati tineretea personajului si obtineti imaginea de ansamblu . Toate bune si frumoase ,  numai ca onorabilul Benea slujeste cu sarg partidul de opozitie . Asa ca , atat timp cat nu da semne ca ar vrea sa ajute comuna Zemes , poate sa vina si Udrea , si Gherasim , si mama lui Gelu ...totul ar fi doar un joc de imagine . Subprefectii trec , gropile raman ... Lumea prezenta la miting intuia aceste lucruri .
    Au urmat apoi deja celebrele off -roaduri pe drumul cicase judetean  , poze , promisiuni si... cam atat .
    De subliniat ar mai fi si pasivitatea presei de dupa miting ( din cate stiu nicio publicatie nu s-a sinchisit sa publice vreun articol legat de desfasurarea mitingului ) .
    In concluzie , astfel de demersuri ar trebui organizate cu mai mult simt de raspundere , fara frica de a fi lovit peste degete cu linia de partid . Nu ar fi rau daca acest drum s-ar si bloca pentru cateva ore , asa ca sa se evidentieze importanta lui . Imi asum rolul de instigator :) Daca nu se bate fierul cat e cald , vom ramane numai cu promisiuni aruncate in zeflemea , doar - doar or prinde la prostime .
  P.S. : Pentru cei care chiar vor sa se rezolve problema drumului : singura solutie este actiunea in instanta , pentru obtinerea despagubirilor cauzate de situatia precara a drumului ( pe baza facturilor eliberate de service-urile auto ) .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu