sâmbătă, 16 octombrie 2010

Politicienii tineri de astazi , activistii de maine ...

      Cei trecuti de 40 de ani , isi mai amintesc probabil vremurile de dinainte de 1989 cu partile lor bune si rele . Cozile la paine , ratiile , cravata de pionier , P.C.R. , Ceausestii , Dacia erau toate exponente ale acelor timpuri . Totusi , daca intrebi un tanar cu ce asociaza  comunismul , el iti va raspunde , mai mult ca sigur , Ceausescu si Securitatea . Daca Ceausescu era un om modest , fara valente intelectuale , Securitatea in schimb avea in randurile ei oameni inteligenti scoliti la Moscova care detineau , da fapt , controlul asupra tarii . Acest lucru a fost evident mai ales in timpul asa - zisei revolutii din 1989 . In decembrie 1989 Ceausestii au fost executati actiune ce a urmarit adormirea maselor de " revolutionari ' . Cine a preluat puterea dupa moartea Ceausestilor ? Aceeasi " securitate " dar cu o alta palarie , respectiv oameni din esalonul doi al conducerii comuniste . Astfel Ionica Iliescu , pana mai ieri adjutantul lui Nicolae Ceausescu , ajunge in 1990 presedinte al Romaniei . Acesta a strans langa el toata spuma securitatii asezand-o in functii cheie . Practic s-a schimbat doar numele presedintelui si cel al partidului unic . Astfel in loc de Ceausescu -P.C.R. oamenii strigau , acum , Iliescu -F.S.N. Din pacate , nici acum , la mai bine de 20 ani de la revolutie , lucrurile nu stau foarte diferit . S-au schimbat doar numele , sistemul ramanand , in mare parte , acelasi . Democratia de fatada afisata de Romania dupa 1990 , i-a pacalit doar pe cei care au vrut sa fie pacaliti .
      Incepand de la primarii , consilii judetene , prefecturi si terminand cu presedintia se poate intalni acelasi gen de persoane ca inainte de 1989 . Daca , imediat dupa 1990 , visam cu ochii deschisi la democratie , acum visam la vremurile de dinainte de '89 . Tinerii politicieni de azi nu sunt decat marionete pupincuriste ale celor din vechea garda a securitatii . Oricat s-ar stradui ei sa nege acest lucru , mai nimeni nu mai crede in ei , practicile lor fiind k.g.b -iste de-a dreptul .
     Revenind la ceea ce ne intereseaza in mod direct , se stie foarte bine ca actualul Presedinte al Consiliului Judetean Bacau , Dragos Benea este , de fapt , un protejat al lui Ion Iliescu , fiind introdus de acesta pe usa din spate a politicii . Mai apoi , Sechelariu a fost acela care , impresionat de talentul pupincuristic al lui Dragos , l-a propulsat pe acesta in functii importante ale municipiului . Ca , mai tarziu , acestia si-au aruncat vorbe grele , asta e o alta poveste care tine de manipulare si bani , foarte multi bani . Asa ca Benea nu este decat un activist ca toti ceilalti de dinainte de '89 , preocupat doar de propasirea sa materiala si nicidecum de ajutorarea celor care l-au votat . Incep sa cred ca cei 20 de ani ai lui Brucan ar merita o extensie de baremi 50 ani .
     Multumim d-le Benea !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu