sâmbătă, 23 octombrie 2010

Centrul de resurse comunitar Zemes

   Desi a fost inaugurat in februarie 2010 , multi zemeseni nu stiu mai nimic despre acest centru de resurse . In primul rand trebuie spus faptul ca " Centrul de resurse " isi are sediul in fostul Club Petrol Zemes , a costat aproximativ 70.000 euro si ca aceasta investitie a fost realizata de Petrom Zemes .
   Ce rol are el ? In mod normal ar trebui sa dezvolte o serie de activitati educationale , sociale care sa vina in sprijinul comunitatii . Spun " in mod normal " pentru ca nu stiam , pana de curand , nici macar de existenta centrului daramite de activitatile lui . Oricum , ceea ce stiu sigur , este ca , in sediul Centrului , isi desfasoara activitatea si Centrul de Tranzitie Petrom care are ca scop facilitarea reintegrarii pe piata muncii a fostilor angajati ai companiei . In acest sens , cei doritori , pot urma cursuri de calificare acreditate de Ministerul Muncii , fara a fi nevoiti sa cheltuie vreun ban . Un alt lucru important este ca , aceste masuri , se " rasfrang " si asupra copiilor fostilor angajati . Astfel si acestia pot urma cursurile respective pentru a-si mari sansele de angajare . Deasemenea , pentru cei care nu detin permis pentru categoria B , Centrul de Tranzitie acopera costurile necesare obtinerii lui ( nu uitati : e vorba doar de fostii angajati ai companiei si copiii acestora ) .
    Un alt aspect demn de mentionat este faptul ca la acelasi centru de resurse locuitorii comunei pot gasi si informatii cu privire la locurile de munca disponibile in intreg judetul Bacau . Din cate stiu , informatii in acest sens se gasesc inclusiv in sediul Primariei Zemes .
   In speranta ca aceste informatii va vor fi folositoare , va urez sa aveti parte de joburi cat mai bine platite ! :)
   P.S. : Pentru a ne mai relaxa , pastrand insa acelasi registru , va invit sa ascultam impreuna piesa " Am muncit si nopti ..." in interpretarea inconfundabila a regretatului Gheorghe Dinica .




Gheorghe Dinica - Album (2009)
Asculta mai multe audio diverse

3 comentarii:

  1. inaugurare centrului a fost facuta cu ,,surle si trambite'' mass media ,cu public,etc.ma mir ca nu stiati!Inafara de activitatile mentionate de dvs.au avut loc si controale medicale de tot felul sedinte cu APIA,invitati din prefectura,etc .si acestea au fost anuntate din timp prin afise,fluturasi s.a.Chiar azi a avut loc o actiune cu OVIDIU-ROM;Si asta ca multe alte actiuni fac parte tot din nerealizarile edilului.Nici urmatorul ong ce se infiinteaza incurand nu trebuie pus si in ,,carca lui''.Daca doriti,va puteti inscrie si dvs ca membru.Se pune mult acces pe vountariat si accesare de fonduri

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei , uitati ca , cu toate surlele si trambitele , nu stiam . Ce e mai rau este ca , nici acum , aproape 70 % dintre zemeseni nu stiu nimic de acest centru ( puteti face un mic sondaj ) . In mod sigur , Bolataul intra in categoria celor care nu stiu nimic . Asta nu inseamna ca inaugurarea centrului ar fi un lucru rau . Nimeni nu a zis asta . In privinta primarului , atata timp cat se face ceva in Zemes , credeti ca mai conteaza , pentru cineva , numele acestuia ?

    RăspundețiȘtergere
  3. asa e, nu conteaza.Important e sa se faca ceva pentru cetateni.Va asigur ca si cei din Bolatau stiu despre centru:si copiii lor participa la activitati,si batranii lor au benificiat de consultari,iar crescatori de animale au participat la intalnirile cu APIA.Aici nu pot fi adusi cu forta,doar cei interesati vin.Joia se intalnesc pensionare si croseteaza ,schimba retete,etc. Cum ce e rau se afla repede iar ce e bun nu???????

    RăspundețiȘtergere