vineri, 29 octombrie 2010

Mare miting la Zemes ...

      Ca sa nu ramana in urma Romaniei , Zemes-ul trece si el la actiune . Astfel , se pare ca , maine , va fi organizat ( de catre cine nu se stie :)) un miting de protest   ce ar trebui sa aiba legatura cu drumul judetean care traveseaza comuna . Spun " ar trebui " pentru ca au mai fost astfel de mitinguri care aveau ca tinta reabilitarea aceluiasi drum judetean ,  insa pe parcurs se transformau in " zemesence " ( asemanatoare cu brasoveanca ) , hore metaforice in care se disting cei care tipa cel mai tare fara a avea insa nimic de spus . Si cum orice petrecere de acest gen trebuie sa aiba si un nas , s-a trimis o propunere de nasit preamaritului Dragos Benea . Desi unele surse ( cele care au dat ca sigura si refacerea portiunii de drum din Bolatau ) spun ca Benea ar fi acceptat invitatia , eu tind sa pariez pe o abtinere a acestuia . Oricum presa va ocupa locul din capul mesei , cateva ziare locale confirmand deja invitatiile .
   Acesta fiind cadrul de desfasurare al zemesencei , haideti sa incercam niste profetii a la Silviu Brucan :
    1. Dragos Benea , pionul principal , nu va veni ;
    2. Mitingistii , nemultumiti de absenta nasului , vor incerca sa cante totusi zemeseanca , silindu-l pe actualul edil sa danseze pe ritmul ei ;
    3. Reprezentantii presei vor fi si ei multumiti  pentru ca  timpul trece si leafa merge ...
    4. Drumul judetean 117 , portiunea care traverseaza Bolataul , nu va fi reabilitata prea curand ;
    5. Abia peste vreun an de zile , se vor prinde zemesenii ca altele sunt metodele de constrangere a nasului Benica ( pe baza facturilor eliberate de service - urile auto ) ;
    6. Dragos Benea are scaunul solid ( nu-i plac ciorbele ) avand sanse reale sa traiasca pe picior mare din politica mioritica inca multi ani de acum inainte .

P.S. : As vrea ca ziua de maine sa ma contrazica si  drumul judetean 117 sa fie reabilitat in cel mai scurt timp . Totusi , cum am mai spus , ceva bun tot va iesi de aici ( si  nu ma refer aici la scaunul solid al lui Benea )  , in sensul ca oamenii vor incepe sa simta iarasi ceea ce au uitat de mult : SOLIDARITATEA !

4 comentarii:

  1. da, dupa moda din romania ...dar scopul a 2-3 persoane era altul,strans legat de motiunea de miercuri.Dupa rezultatulmotiunii,a trebuit sa li se aduca la cunostinta ca au autorizatie de miting si ca trebuie sa se organizeze,noroc de altii...
    Eu cred ca Benea vine,altfel ,e un mare las.Cat despre primar ,nu stie sa danseze decat blues;poate il salveaza ,,nunta dela bolatau'' :))
    prezenta massmedia(tot din surse): antena satelor, protv,realitatea tv, alfatv bacau,tv1 bacau,jurnalul,ev zilei,desteptarea,ziarul de bacau,.Se va da vina ,ca deobicei pe primar,bla,bla,bla,el pe benea,benea pe guvern,guvernul, pe criza si tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. in anumite aspecte ne-am inselat amandoi.Poate urmatorul pas se face cum trebuie ,daca nu.... ,ne meritam soarta.M-am convins ca lui benea ii lipseste barbatia(politica)

    RăspundețiȘtergere
  3. Benea nu are nicio vina ... Totul pleaca de la noi . Cand vom umbla putin la mentalitate abia atunci vom fi indreptatiti sa cerem mai mult de la viata . Pana atunci nu avem decat sa o tinem intr-o mitingareala continua , lipsita de orice orizont .

    RăspundețiȘtergere